Bericht versturen
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfsnieuws Over De factoren die van invloed zijn op de filtratiesnelheid
Evenementen
Neem contact met ons op
86-576-83670777
Contact opnemen

De factoren die van invloed zijn op de filtratiesnelheid

2024-02-04

Het laatste nieuws van het bedrijf over De factoren die van invloed zijn op de filtratiesnelheid

Filterelementen met dezelfde specificaties en parameters en hetzelfde filtermateriaal hebben grote verschillen in filterefficiëntie en levensduur van het product onder verschillende werkomgevingen en gebruiksomgevingen.

 

Hieronder worden de factoren die van invloed zijn op het filteren kort geïntroduceerd:

 

Invloed van stofkenmerken

Het effect van stof op de filteringsefficiëntie komt voornamelijk tot uiting in de verdeling van de stofdeeltjesgrootte.
Onder de werking van verschillende filtratiemechanismen worden deeltjes met kleinere deeltjesgroottes tussen de vezels afgezet onder de werking van Brownian diffusie.Wanneer de deeltjesgrootte van klein naar klein toeneemt, de Brownian diffusie wordt geleidelijk zwakker, en de afzetting veroorzaakt door barrière retentie en traagheid botsingen toeneemt.
Daarom neemt de algehele filtratie-efficiëntie eerst af en neemt deze toenemend toe naarmate de stofdeeltjes groter worden.

Wanneer de deeltjesgrootte van de stofdeeltjes gelijk is, hebben ook de verschillende eigenschappen van het stof zelf een bepaalde invloed op de filteringsefficiëntie.De filteringsefficiëntie neemt toe naarmate de hechting en hygroscopiciteit van het filtermateriaal toeneemt.

 

laatste bedrijfsnieuws over De factoren die van invloed zijn op de filtratiesnelheid  0

Structurele kenmerken van filtermedia

Hoe kleiner de diameter van de vezels in het filtermateriaal, d.w.z. hoe fijner de fijnheid van de vezels, hoe groter het specifieke oppervlak van de vezels.Zowel het onderscheppings- als het diffusie-effect kunnen worden versterkt., wordt het oppervlaktefiltratie-effect versterkt en wordt de filtratie-efficiëntie verbeterd.

Naarmate de vezelvulling van het filtermateriaal toeneemt, wordt het inertiële botsingseffect en het barrière-effect vergroot en neemt de totale filtratie-efficiëntie toe.
De toename van de werkweerstand is echter op dit moment veel groter dan de toename van het filterefficiënt.de methode om de vezelvulling te verhogen om de filteringsefficiëntie te verbeteren, moet dus voorzichtig zijn.
Het materiaal van het filtermateriaal, de vormmethode en het naverwerkingsproces hebben allemaal een bepaalde invloed op het filtereffect.

 

Kenmerken van de stofbeladen luchtstroom

De doorstroming van de stofbeladen luchtstroom heeft een grote invloed op de filteringsefficiëntie.
Uit het perspectief van het filtratiemechanisme is de filtratiesnelheid vooral afhankelijk van traagheidsbotsing en diffusie.het inertiële botsingseffect en het column-interceptie-effect worden duidelijk, en de totale filteringsefficiëntie toont een neerwaartse trend.
Bovendien is de filtratiesnelheid ook een economische indicator. Aangezien hetzelfde luchtvolume wordt verwerkt, hoe hoger de doorstroming, hoe kleiner het totale vereiste filteroppervlak.de vraag naar filtermaterialen en de totale vloeroppervlakte zullen eveneens worden verminderdEen toename van de filtraasnelheid zal leiden tot een toename van de werkweerstand, zodat de bepaling van de luchtstroom omvattend moet worden bepaald.

Stuur uw vraag rechtstreeks naar ons

Privacybeleid China Goede kwaliteit Industriële Filterdoek Auteursrecht © 2022-2024 industrial-filtercloth.com . Alle rechten voorbehoudena.