Bericht versturen
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfsnieuws Over Factoren die van invloed zijn op de filterefficiëntie van luchtfilters
Evenementen
Neem contact met ons op
86-576-83670777
Contact opnemen

Factoren die van invloed zijn op de filterefficiëntie van luchtfilters

2024-02-05

Het laatste nieuws van het bedrijf over Factoren die van invloed zijn op de filterefficiëntie van luchtfilters

Het luchtfilter is een veelgebruikte uitrusting voor industriële stofverwijdering.

Verschillende luchtfilters hebben echter verschillen in filtratie-efficiëntie, en er zijn veel factoren die deze verschillen veroorzaken.

 

Materiaal van filterzak en filterpatroon:

De selectie en toepassing van filterzakken en filtercartridges zijn de kerntechnologie van stofverwijderingsapparatuur en spelen een beslissende rol bij de prestaties van hoogwaardige luchtfilters.
Aangezien de omgeving van elk stofverzamelpunt verschilt, verschillen ook de aard, temperatuur en technische vereisten van het te verwerken stof.onder verschillende omstandigheden verschillende filtermaterialen moeten worden geselecteerd en de desbetreffende technische beschermingsmaatregelen moeten worden genomen.

 

De voorschriften voor filterzakmateriaal omvatten de volgende technische eigenschappen:

  • Filterzakmateriaal is geschikt voor verschillende temperaturen;
  • Een goede peelbaarheid;
  • Makkelijk te reinigen stof, goede ademhaling, lage weerstand;
  • Hoog filtereffectiviteit, hoge sterkte;
  • Kan bestand zijn tegen hoog intensieve reiniging,langdurig;
  • De prijs is redelijk.

 

laatste bedrijfsnieuws over Factoren die van invloed zijn op de filterefficiëntie van luchtfilters  0

Invloed van de filterwindsnelheid:

De windsnelheid neemt toe en de weerstand neemt toe, terwijl de windsnelheid afneemt en de weerstand afneemt.de traagheid van de deeltjes neemt toe, en de mogelijkheid om obstakels te tegenkomen toeneemt, waardoor de filteringsefficiëntie wordt verbeterd.
Als de van der Waalskrachten de terugslagkracht niet kunnen overwinnen, zullen de deeltjes ontsnappen.soms neemt de windsnelheid toe en daalt de filterefficiëntie van het filter voor grote deeltjes.

Voor kleine deeltjes waarvan de beweging wordt gedomineerd door diffusie, hangt het filtratie-efficiënt af van de verblijfstijd van de deeltjes in het filtermedium.De retentietijd wordt verkort (windsnelheid wordt verhoogd)Als het materiaal elektrostatisch geladen is, is het mogelijk dat deeltjes minder snel tegen obstakels raken en dat het filtersysteem minder efficiënt is.het filteringsefficiëntie hangt af van de verblijfstijd van de luchtstroom in het materiaalHoe lager de filterwindsnelheid is, hoe hoger het filterdoeltreffend is voor zowel grote als kleine deeltjes.

Elektrostatische materialen zijn zeer gevoelig voor de windsnelheid van het filter. Bijvoorbeeld bij een windsnelheid van 1 cm/s is de penetratiesnelheid van 0,3 μm stof 0,01% (filtratie-efficiëntie 99,99%).Wanneer de filterwindsnelheid werd verhoogd tot 5.3 cm/s, was de gemeten doorlaatbaarheid 1,5% (het filter was slechts 98,5%) en de doorlaatbaarheid twee graden slechter.


Effect van vochtigheid:

In het algemeen heeft het veranderen van de luchtvochtigheid geen invloed op de efficiëntie en weerstand van het luchtfilter.de filtermedium condenseert en er ontstaat een waterfilm op het contactoppervlak tussen deeltjes en obstakels.
Het contactoppervlak tussen de twee is groter en de bindingskracht is groter, dus grote deeltjes zijn niet langer zo gemakkelijk te rebound.

 

 Luchtlekken:

De luchtlekkage heeft een directe invloed op het stofverzameleffect en de levensduur van de stofverzamelaar en de luchtlekkage moet < 3%.
De stofverzamelaars in zakken werken over het algemeen onder negatieve druk, zoals luchtlekkage, wat gemakkelijk een kortsluiting van een klein circuit kan veroorzaken.resulterend in stof onder positieve druk.
Luchtlekkage verlaagt ook de systeemtemperatuur, veroorzaakt vocht en plakt de zak vast, verhoogt de stofopvangweerstand en vermindert het filtratie-effect van de luchtfilterapparatuur.

Stuur uw vraag rechtstreeks naar ons

Privacybeleid China Goede kwaliteit Industriële Filterdoek Auteursrecht © 2022-2024 industrial-filtercloth.com . Alle rechten voorbehoudena.